Наша якасць

Сёння поспех на баку тых кампаній, якія аддаюць прыярытэт якасці - ад тэхналогіі вытворчасці да выкарыстоўваных стандартаў у абслугоўванні кліентаў і пастаўках прадукцыі. У сувязі з гэтым кіраўніцтва СП ААТ "Спартак" яшчэ ў далёкім 1999 годзе прыняло рашэнне аб распрацоўцы на прадпрыемстве сістэмы якасці. У 2001 годзе, 01 сакавіка прадпрыемства атрымала сертыфікат адпаведнасці, зарэгістраваны пад нумарам ВУ / 112 05.0.0.0071 ў рэестры нацыянальнай сістэмы сертыфікацыі, які сведчыць, што сістэма якасці распрацоўкі і вытворчасці кандытарскіх вырабаў і паўфабрыкатаў ўласнай вытворчасці адпавядае патрабаванням СТБ ISO 9001-96.
В 2003 и 2007 году были проведены ресертификации системы менеУ 2003 і 2007 годзе былі праведзены рэсертыфікацыі сістэмы менеджменту якасці і Дзяржстандарт РБ пацвердзіў дзеянне сертыфіката адпаведнасці, які сведчыць, што сістэма менеджменту якасці распрацоўкі і вытворчасці кандытарскіх вырабаў адпавядае патрабаванням СТБ ISO 9001-2001.
В 2010 г., в 2013 г. и в 2016 году были проведены повторные ресертификации системы менеджмента качества, в результате чего было подтверждено ее соответствие СТБ ISO 9001-2009.
У 2019 г. праведзена рэсертыфікацыя сістэмы менеджменту якасці і пацверджана яе адпаведнасць СТБ ISO 9001-2015, пра што сведчыць выдадзены сертыфікат № BY/112 05.01.006 08586 сапраўдны да 30 мая 2022 года.
Сістэма мэнэджмента якасці


Сістэма менеджменту якасці з'яўляецца асновай пастаяннага паляпшэння і ўдасканалення дзейнасці СП ААТ "Спартак" і накіравана на дасягненне вынікаў у адпаведнасці з мэтамі ў галіне якасці: павышэнне задаволенасці спажыўцоў і паляпшэнне якасці прадукцыі. Перавагі сертыфікацыі сістэмы менеджменту якасці асноўнай мэтай сертыфікацыі сістэмы менеджменту якасці з'яўляецца афіцыйнае прызнанне эфектыўнасці яе функцыянавання і адпаведнасці патрабаванням, устаноўленым, у прыватнасці, базавымі стандартамі серыі ІСО 9000. Пры гэтым дасягаецца падвышаная ўпэўненасць спажыўца, падмацаваная сертыфікатам, у забеспячэнні якасці якая цікавіцца прадукцыі (наяўнасць сертыфіката адпаведнасці з'яўляецца гарантыяй выпуску якаснай прадукцыі).
Павышэнне іміджу і маркетынгавага патэнцыялу прадпрыемства, які атрымаў праз сертыфікацыю міжнароднае прызнанне. Сертыфікат палягчае інтэграцыю ў міжнародную эканоміку і адкрывае доступ да еўрапейскага рынку. Наяўнасць сертыфіката-адно з патрабаванняў дырэктыў Еўрапейскай супольнасці і магчымасць паспяховага ўдзелу ў міжнародных тэндэрах на пастаўку прадукцыі, а таксама спрыяе павышэнню прыбытковасці прадпрыемства за кошт росту канкурэнтаздольнасці і магчымасці павышэння цаны на прадукцыю гарантаванай якасці.
Укараненне сістэмы менеджменту якасці, эфектыўнасць якой пацверджана сертыфікатам адпаведнасці, выдадзеных міжнародна-прызнанай арганізацыяй па сертыфікацыі, дае ўпэўненасць заказчыкам у тым, што прадпрыемства стабільна выпускае высакаякасную прадукцыю, і гэта гарантавана старанна адладжанай арганізацыяй вытворчасці, высокім узроўнем кваліфікацыі персаналу.
Таму ў кастрычніку 2009 года на СП ААТ "Спартак" быў праведзены сертыфікацыйны аўдыт міжнароднай кампаніяй BUREAU VERITAS Certification. Міжнароднае тэхнічнае таварыства БЮРО Верытас з'яўляецца глабальным лідэрам у галіне сертыфікацыі прадукцыі і сістэм менеджменту, а таксама вядучым у свеце незалежным сертыфікацыйных органам.
Кампанія заснавана ў 1828 годзе, штаб-кватэра знаходзіцца ў Парыжы. Мае нацыянальныя акрэдытацыі ў больш чым 40 краінах свету. Кліентамі БЮРО Верытас ў свеце з'яўляюцца такія кампаніі, як: Sony, Audi, Nestle, Samsung, Caca-Cola, Toyota, Kraft, Roshen, Massandra, Nemiroff і многія іншыя.
У верасні 2021 года быў праведзены рэсертыфікацыйны аўдыт сістэмы менеджменту якасці. Атрыманы сертыфікат адпаведнасці №: BY229526 (з акрэдытацыяй UKAS Вялікабрытанія) сапраўдны да 26 лістапада 2024 года, які сведчыць, што сістэма менеджменту якасці СП ААТ "Спартак" адпавядае патрабаванням міжнароднага стандарту серыі ISO 9001-2015
Сістэма НАССР


Акрамя таго, што прадукцыя павінна быць якасная, яна яшчэ павінна быць бяспечнай для спажыўца. Сістэма НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points)– сістэма, якая выяўляе, ацэньвае, кантралюе і прадухіляе небяспекі (рызыкі), якія могуць зрабіць харчовыя прадукты небяспечнымі для здароўя чалавека. Укараненне і функцыянаванне сістэмы НАССР з'яўляецца сусветна прызнаным метадам забеспячэння бяспекі харчовай прадукцыі. Таму ў 2003 годзе СП ААТ «Спартак» прыступіла да распрацоўкі сістэмы НАССР.
Акрамя гэтага СП ААТ "Спартак" быў першым прадпрыемствам у горадзе Гомелі і 14-м у Рэспубліцы Беларусь, на якім распрацавана, укаранёная і сертыфікавана дадзеная сістэма.
эспубліканскі орган па стандартызацыі, метралогіі і сертыфікацыі Дзяржстандарт РБ 3 чэрвеня 2004 года выдаў СП ААТ "Спартак" сертыфікат адпаведнасці № ВУ / 112 06.0.0.0014, які сведчыць, што вытворчасць кандытарскіх вырабаў адпавядае патрабаванням СТБ ДАСТ Р 51705.1-2001 " сістэмы якасці. Кіравання якасцю харчовых прадуктаў на аснове прынцыпаў НАССР".
У траўні 2007 года праведзены сертыфікацыйны аўдыт сістэмы HACCP на адпаведнасць патрабаванням нацыянальнага стандарту СТБ 1470-2004 «Сістэмы якасці. Кіраванне якасцю харчовых прадуктаў на аснове аналізу рызык і крытычных кантрольных кропак». Выдадзены сертыфікат адпаведнасці №BY / 112 05.02. 006 0104.
У траўні 2018 года быў праведзены рэсертыфікацыйны аўдыт сістэмы НАССР на адпаведнасць патрабаванням рэспубліканскага стандарту СТБ 1470-2012 " сістэмы менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў. Кіраванне бяспекай харчовых прадуктаў на аснове аналізу небяспек і крытычных кантрольных кропак». Атрыманы сертыфікат адпаведнасці №BY / 112 05.02. 006 00545.
У траўні 2021 года быў праведзены рэсертыфікацыйны аўдыт сістэмы НАССР на адпаведнасць патрабаванням рэспубліканскага стандарту СТБ 1470-2012 " сістэмы менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў. Кіраванне бяспекай харчовых прадуктаў на аснове аналізу небяспек і крытычных кантрольных кропак». Атрыманы сертыфікат адпаведнасці №BY / 112 05.02. 006.02 00051, сапраўдны да 22 чэрвеня 2024 года, які сведчыць, сто сістэма кіравання бяспекай харчовых прадуктаў на аснове аналізу небяспекі і крытычных кантрольных кропак у дачыненні да вытворчасці кандытарскіх вырабаў і паўфабрыкатаў адпавядае патрабаванням СТБ 1470-2012.
Сістэма мэнэджменту бяспекі харчовых прадуктаў

Сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў-сістэма, якая вызначае патрабаванні да ўсіх арганізацыям у ланцугу вытворчасці і спажывання харчовых прадуктаў. Стандарт серыі ISO 22000 распрацаваны для гарманізацыі патрабаванняў да сістэм менеджменту з прынцыпамі НАССР, аб'яднаўшы ключавыя элементы сістэмы кіравання бяспекай прадуктаў харчавання-прынцыпы НАССР, сістэмнае кіраванне, кантроль небяспекі прадуктаў харчавання, Узаемадзеянне з пастаўшчыкамі, спажыўцамі, бесперапыннае паляпшэнне і ўдасканаленне працэсаў.
Ўкараненне ў красавіку 2018 сістэмы менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў дазволіла стварыць сістэму, здольную кіраваць бяспекай прадуктаў харчавання.
У снежні 2018 года на СП ААТ "Спартак" быў праведзены заключны этап сертыфікацыйнага аўдыту сістэмы менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў на адпаведнасць патрабаванням СТБ ІСО 22000-2006.
Акрэдытаваны орган па сертыфікацыі сістэм менеджменту Рэспубліканскае ўнітарнае прадпрыемства "Гомельскі цэнтр стандартызацыі, метралогіі і сертыфікацыі» 27 снежня 2018 года выдаў СП ААТ "Спартак" сертыфікат адпаведнасці № ВУ / 112 05.05. 006 00065, які сведчыць, што сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў вытворчасці і захоўвання кандытарскіх вырабаў і паўфабрыкатаў адпавядае патрабаванням СТБ ІСО 22000-2006 «Сістэмы менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў. Патрабаванні да арганізацый, якія ўдзельнічаюць у харчовай ланцугу".
У снежні 2021 года быў праведзены сертыфікацыйны аўдыт (паўторная сертыфікацыя) сістэмы менеджменту бяспекі харчовай прадукцыі на адпаведнасць патрабаванням СТБ ISO 22000-2020. Па выніках двух этапаў аўдыту атрыманы сертыфікат адпаведнасці № BY / 112 05.05. 006.02 00122, сапраўдны па 26 снежня 2024 года. Сертыфікат сведчыць, што сістэма менеджменту бяспекі харчовай прадукцыі вытворчасці і захоўвання кандытарскіх вырабаў і паўфабрыкатаў СП ААТ" Спартак " адпавядае патрабаванням СТБ ISO 22000-2020.
Дзеючая сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў (СМБПП) дазваляе гарантаваць спажыўцам бяспеку прадукцыі, пацвердзіць адпаведнасць прадукцыі нарматыўным патрабаванням і патрабаванням спажыўцоў.
Сертыфікацыя сістэмы менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў па стандарце СТБ ISO 22000 дазваляе павысіць узровень задаволенасці спажыўцоў і іх давер да выпускаемай прадукцыі, а таксама дае магчымасці выхаду на новыя рынкі збыту.